Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Ters takdirde emeklevini namına getirememekle beraberinde yangına karşı savunmasız bir âlem oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların kullanımı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolaylıkla ve hariçya harbi açılmalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yanlış montaj veya bakım, bapnın yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller tarafından monte edilmesi ve sistemli olarak kontrol edilmesi önemlidir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin katı rabıta, yangın bapları ekseriyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden sair yangın dulda özelliklerine sahiptir.

Yangın bapları, yangın güvenliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları için bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile ilişkin kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı bâtınin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan Yangın Kapısı meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara keşfetmek mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Bu kapılar, ölçün yangın direnci gereksinimlerine lahika olarak belirli emniyet ve performans kriterlerini istikbal etmek üzere tasarlanmıştır.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Horda en birinci sınıf ve hoş layihamlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite bünyelar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page